От  19 – ти до 21 – ви  март 2013 година на търговския панаир в Мюнхен, Германия, се проведе първото международно изложение за велпапе и картон – CCE International . Изложбения профил на CCE International обхваща  машини за производство на вълнообразен картон  и опаковки , за  предпечатна подготовка и печат ,  за транспортиране, складиране на материали и  балиране на  отпадъците.

Представители на „Витавел АД” посетиха изложението, запознаха се с широката гама от показаните машини представляващи интерес за фирмата  и осъществиха редица срещи.

Оборудване и продукти свързани с производството на вълнообразен картон представени на изложението които предизвикаха интерес бяха инсталация за подготовка на лепило на фирмата „SRS”, сушилни инсталации на фирмата „ Simon”,  балир преси за отпъдъка  и др.

От машините за производство на опаковки интерес предизвикаха изложените  сгъвачно-лепачна машини на фирмите „Bahmuller Gmbh”, и „Duran Machinery”, машините за сглобяване и залепване на касети за зеленчуци и плодове на фирмата „Teco s.r.l.” и др.
Свое място на изложението имаха и производителите на инструменти и консумативи за велпапната и опаковъчна промишленост: “Valsider”- производител на напречни и надлъжни  ножове, „Rodicut Industry” за производство на полиуретанови продукти за велпапното производство и др.

Не може да не се отбележи и внушителния щанд на фирма „TCY” на който  беше представена цяла поточна линия за производство на опаковки с четирицветен флексо печат, слотиращ и ротощанцов елементи, сгъвачно-лепачна част, брояч с подреждащо устройство. Ежедневно в определени часове се правеше демонстрация на която се доказваше високата производителност на машината  – 400 листа   за минута.

Интересна беше и срещата с представители на „Bimac” – фирма за ремонт на машини произведени от „Curioni”  на която бяха обсъдени възможностите за реконструкция и модернизация  на част от възлите на съществуващи машини във фирмата.

Повече за изложението може да прочетете тук.